Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv krmení na senzorickou jakost kuřecího a rybího masa
Konečná, Kristýna
Tématem diplomové práce je Vliv krmení na senzorickou jakost kuřecího a rybího masa. Práce se zabývá významem a kvalitou kuřecího a rybího masa a popisuje, jaký byl vliv použitého krmení na jeho senzorickou jakost. Bylo sledováno, jak obsah tuku v krmivu měl vliv na senzorickou jakost kuřecí a rybí svaloviny. V pokusu s kuřecím masem byly použity 2 základní typy krmiva. Kontrolní skupina brojlerových kuřat byla krmena standardní krmnou směsí a pokusná skupina byla krmena směsí s 10% přídavkem řepkového oleje. Následně se senzorickou analýzou posuzovaly rozdíly mezi jednotlivými skupinami, použitými brojlery ROSS a COBB a také mezi jatečnými částmi (stehna a prsa). Ve druhé praktické části se hodnotilo maso pstruhů duhových, kteří pocházeli z 5 rybníků. Jejich krmiva se lišila především obsahem tuku. V senzorickém hodnocení se posuzovaly rozdíly senzorické jakosti mezi jednotlivými rybníky. Naměřené hodnoty se statisticky zpracovaly a graficky znázornily pomocí pavučinových grafů. Výsledky ukázaly, že přídavek řepkového extrahovaného šrotu do krmení brojlerů měl pozitivní účinek na senzorickou jakost hybrida ROSS pro prsní i stehenní svalovinu. U hybrida COBB nebylo prokázáno významné ovlivnění jakosti prsní ani stehenní svaloviny. U ryb byli nejlépe hodnoceni pstruzi z rybníků krmené směsí se středním obsahem tuku kolem 20 %.
Vliv krmiva na senzorickou jakost brojlerových kuřat
Vybíralová, Renata
Tématem bakalářské práce je hodnocení vlivu krmiva na senzorickou jakost brojlerových kuřat. Cílem práce je zaznamenat, jak senzorická jakost brojlerových kuřat závisí na složkách krmiva. Práce je literární rešerší, která začíná přehledem o chovu kuřat, spotřebou kuřecího masa a konzumací vajec v ČR a charakteristikou drůbežího masa. Další kapitoly specifikují šlechtění a výkrm brojlerů, konkrétní vliv obohacených krmiv na senzorické vlastnosti masa a senzorickou analýzu. V práci jsou zahrnuty informace kapitoly o brojlerech, kteří se nejčastěji vyskytují v ČR, kterými jsou Cobb 500, Ross 308 a Hubbard FLEX. Závěrečná část je orientována na senzorickou analýzu, metody využívané při senzorické analýze, podmínky a sledované deskriptory.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.